Ideja za ustanovitev moto kluba se je porodila trem ustanovitvenim članom, ki so že obiskali razna moto srečanja in naredili že veliko panoramskih voženj itn. V samem kraju Voličina   se je število motoristov v zadnjih dveh letih izrazito povečalo, zato so bile  velike želje teh motoristov, da bi imeli svoj moto klub. In tako je nastal moto klub ''Ruperški voli''.

Smo moto klub, ki je skupne bencinske hlape prvič izpustil maja 2010. Moto klub je  odprtega in svobodnega tipa. Zvrst motorjev ni opredeljena, zato so v klubu zastopani vsi tipi motorjev.

Moto klub ''Ruperski voli'' združuje motoriste iz Voličine in širše okolice. Geografsko nismo omejeni, zato lahko član postane prav vsak, ki že ima motor ali pa zgolj željo in veselje do njega.

Ime ''Ruperški voli'', Ruperški izhaja po zavezniku Župnije Sv. Rupert, ter ''voli'' iz besede, ki je sestavni del Voličine.

V klubu spodbujamo veselje do druženja, čim boljših odnosov z drugimi moto klubi, želimo si veliko skupinskih motorističnih potovanj,  kakor tudi individualnih, ter navsezadnje  želimo tudi  promocijo našega kraja.

Naš klub je še novinec zato je načrtov in energije  še veliko, v našo družbo vabimo prav vse, ki bi se nam radi pridružili ali nas zgolj obiskali.

Naš klub že šteje 48 članov, od tega 33 motoristov, 13 sopotnikov ter 2 simpatizerja.