To smo mi…

Začetki gostinstva Fekonja

Začetki gostinstva Fekonja segajo v leto 1970, ko se je z gostinstvom začela ukvarjati Brigita Fekonja. Skupaj z možem sta takratni hlev in postajališče za avtobus preuredila v lokal Brigita. Po tridesetih letih je gostinstvo prevzel sin Boštjan in tako leta 2000 odprl vrata Gostilne pizzerije Vinska trta. Sedaj skupaj z ženo Petro sinovoma Alexom in Teom nadaljujejo tradicijo. Kljub temu, da se je lokal odprl s poudarkom na pizzah je tudi ostal prisoten del tradicije saj se hrana v čim večji meri pripravlja na domač način. Vinska trta ima pravi pomen besede saj se ob gostilni vzpenja cepljenka potomke najstarejše trte na svetu.


Ponudba

Vinska trta vam ponuja veliko vrst pizz iz krušne peči, specialiteta hiše pa so tudi rebrca in perutničke. Ena izmed domačih posebnosti je krapec (kruh obložen z domačimi ocvirki) in Ruperški krapec (kruh premazan s kislo smetano in domačimi ocvirki.

Ponujamo vam vino domače pridelave, Vinogradništva Fekonja Marjan različnih sort; Sauvignon, Traminec, Laški rizling, Modri pinot, Chardonay, ki ga točimo pod blagovno znamko Fantič.


Zanimivosti

Zanimivosti v bližnji okolici in nekaj kratkih besed o našem malem kraju Voličina (Sv. Rupert). Voličina je tipično naselje s cerkvijo, štorkljami in lepim razgledom proti Zavrhu. KS Voličina zavzema najjužnejši del Občine Lenart. Prebivalstvo se najbolj ukvarja s kmetijstvom. V centru naselje Spodnja Voličina je cerkev Svetega Ruperta. Za cerkvijo Svetega Ruperta so zeliščni vrtovi, ki jih neguje Kulturno društvo Rojs Srečko – Niko (zeliščarska sekcija). V naselju Zgornja Voličina je v času 2. svetovne vojne delovala Partizanska bolnišnica Caf. Na griču Zavrh stoji Maistrov stolp. Zraven stolpa pa stoji Stupičeva vila, kjer si je po upokojitvi oddahnil Maister. V prostorih vile je sedaj urejen muzej. V bližini Voličine pa stoji grad Hrastovec.


Ko se oglasite pri nas vas bo pričakalo osebje natakarjev in kuharjev, ki se bodo potrudili, da se boste pri nas dobro počutili in od nas odšli z nasmejanimi trebuhi.